Trouwen in de eyecatcher van Dubai

Nog net op tijd voor de jaarwisseling vertrok ik naar Dubai om enkele trouwlocaties te bezoeken. Vol verwachting en helemaal blij stapte ik het vliegtuig in om vervolgens 6 1/2 uur later weer, in de zon, uit te stappen. Samen met mijn assistent heb ik prachtige trouwlocaties in Dubai bezocht. Wat een droomplek voor een bruiloft!

Deze blog gaat over de eerste trouwlocatie die ik in Dubai heb bezocht. Dit was gelijk een knaller van een locatie waarbij ik steeds weer om mij heen keek en geen genoeg kon krijgen van de oneindige, prachtige details. Daarnaast is de ligging van de locatie perfect en besteed men zorg aan de privacy van haar gasten. Na deze blog volgen er nog twee blogs over de andere locaties die ik in Dubai heb bezocht.

Zeven-sterren hotel
Als je googled op 'Dubai' en je kijkt bij 'afbeeldingen', kom je dit 321 meter tellende gebouw zeker tegen; de  “Burj Al Arab”.
Het gebouw wordt dan ook wel de “eyecatcher” van Dubai genoemd.
Burj Al Arab is een luxueuze hotel en is beter bekend als; het enige zeven-sterren hotel ter wereld. Grappig weetje hierbij is, dat de eigenaar van het hotel deze zeven sterren zelf aan het hotel heeft toegekend.
Het hotel is gevestigd op een kunstmatig eiland, 280 meter verwijderd van het strand in de Perzische golf en bereikbaar middels een brug.
Wie denkt het hotel even een spontaan bezoekje te kunnen brengen, zal thuis komen van een koude kermis. Alleen hotelgasten en mensen die een reservering hebben in één van de restaurants of bij de Skybar worden toegelaten. Je even om de gastenlijst heen praten zit er niet bij. Iedereen wordt gecontroleerd op een reserveringsbevestiging. Mocht je een afspraak hebben, zoals wij, met één van de medewerkers dan dient je naam vermeld te staan op de lijst. Dit alles zorgt ervoor dat de gasten volop kunnen genieten van hun privacy.
Bij binnenkomst in de lobby keek in mijn ogen uit. Wat een details, vormen en kleuren! Hadden wij even geluk dat we een kwartier te vroeg waren en rustig kon rond kijken.

Het voordeel van Burj Al Arab als trouwlocatie is dat alles op één locatie kan plaats vinden, zowel binnen als buiten. De ceremonie, receptie, diner en het feest. Daarnaast kun je hier in alle luxe overnachten. Deze locatie heeft een hoog ‘wow’ en 'waar-te-beginnen-met-kijken' gevoel. Alles op deze trouwlocatie is gericht op service en luxe. Niks is te veel gevraagd, als een heuse koning/koningin wordt je letterlijk op je wenken bediend.

Marina Garden
Burj Al Arab beschikt over een tuin met een prachtig uitzicht over de Arabische golf, genaamd de Marina Garden. Deze tuin beschikt over een capaciteit van maximaal 350 gasten.
Heerlijk in de zon, omringd met al je dierbaren en een prachtig uitzicht over de zee, elkaar het ja woord geven. Hoe fijn is dat! Wil je na de ceremonie een knaller van een toast uit brengen dan kan dat met vuurwerk. In Dubai is het allemaal mogelijk.
De Marina Garden is de perfecte locatie voor een romantische ceremonie. Met als achtergrond het gebouw Burj Al Arab en voor, uitzicht op de Arabische golf, is het een prachtige setting om spetterende trouwfoto’s te maken. Aansluitend op de ceremonie kan het kersverse bruidspaar bij zonsondergang een toast uitbrengen en heerlijk buiten borrelen. Ook is het mogelijk om in de Marina Garden te dineren.

Al Falak Ballroom
Op de 27ste verdieping200 meter boven de zeespiegel, bevindt zich de 'Al Falak Ballroom'. Deze ruimte heeft zich laten inspireren door het Weense operahuis uit de 18de eeuw.
Dit was de eerste ruimte die ik te zien kreeg tijdens mijn bezoek aan Burj al Arab. Ik was gelijk helemaal overwelmed. Ik heb veel trouwlocaties bezocht als weddingplanner zijnde, bij deze ballroom kreeg ik echt het 'wow'  gevoel. Natuurlijk valt er over smaak te twisten. Je vindt het geweldig of helemaal niks. Maar toch... je kan veel zeggen, maar er is niet veel nodig om deze ruimte op te leuke. Alle details in de ballroom kloppen. Alles is tot in de puntjes geperfectioneerd.
De zaal wordt vaak gebruikt voor het diner. Ook leent deze ruimte zich prima voor de feestavond.
De Al Falak bestaat uit twee ruimtes;

  1. De begane grond
  2. Een ruimte op de eerste verdieping.

Hierdoor kun je er ook voor kiezen om, voordat het diner begint, op de eerste verdieping eerst nog even gezellig een drankje te drinken met de gasten.

Assawan Amphitheatre
Geven jullie de voorkeur aan een kleinere ruimte om te dineren? Is de groep niet groter dan 50 personen? Dan is het Assawan Amphitheatre de perfecte locatie voor jullie! Ook voor deze ruimte geldt; geef je ogen de kost. Kijk om je heen en let op details.
De ruimte is gevestigd in het hart van het hotel, op de 18de verdieping, en is omringt door allerlei levendige kleuren.
Mocht het bruidspaar de cocktail receptie niet buiten willen houden dan kan deze ruimte hier prima voor worden gebruikt. Het feest kan hier echter niet gehouden worden, omdat deze locatie grenst aan de suites van de hotelgasten.

Restaurant Scape
Liever na de ceremonie of borrel buiten dineren? Zijn jullie met een klein gezelschap? Dan is restaurant 'Scape' jullie place-to-be! Na de rondleiding heb ik s’ avonds in dit restaurant gedineerd. Ik kan dan ook uit eigen ervaring zeggen dat het eten subliem is en de service perfect. Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. Ik voelde me, zoals het spreekwoord luidt; “De koning te rijk”.

Eindconclusie: Ik was zeer onder de indruk van Burj Al Arab. Het is een gebouw waarbij details centraal staan. Een locatie waar je om je heen kijkt en steeds nieuwe details ziet.
Dit juweel is werkelijk voorzien van alle luxe en gemakken.

Nieuwsgierig naar meer trouwlocaties in Dubai? Lees dan hier mijn blog "1001 romantische nachten"
In deze blog zal ik jullie meer vertellen over een zeer unieke zand locatie, en nee, het was niet op het strand...

Willen jullie meer weten over deze trouwlocatie of andere trouwlocaties in Dubai?, neem dan vrijblijvend contact met ons op.